Bekijk volle/desktop versie : Hartige hapjes voor de ramadan



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Wasila
13-10-2004, 10:50


Salaam dames,

Hier vinden jullie een aantal lekkere hapjes die niet zo moeilijk te voorbereiden zijn tijdens de ramadan.

INHOUDSOPGAVE

Calamares Fritos
Gefrituurde reuzengarnaal
Minikroketjes met Noordzeegarnaal

Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen
Gegrilde pizza

Gevulde kipfilet met bladerdeeg


GEVULD BLADERDEEG vegetarisch


Bladerdeegtaartje met kaas


Crêperolletjes met prei en champignons


Groentekroketten


Krabtaartjes


Krokante vis met dille-kappertjes-mayonaise


Miniloempia's


Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei


Krabkoekjes met mangosalsa


Pittige Teriyaki-garnalen


Krabballetjes


turkse Sigaren Turkse


Recept Focaccia


Gekruide kippakketjes


Feta-groenteflapjes.


Gehaktbrood


ROTI


HARTIGETAART MET KERRIEKIP


Hartige rijstkoekjes


Camemberttaartjes


pasteitjes


Garnalen Rijst


Oosterse viskoekjes


Aardappel Pizza


Kip-Mais Quiche


Hartige broodjes


Hartige Brie taart


Groente bladerdeeg pakketjes met linzen


Garnalenbroodjes


Minicroissants bladerdeeg


Olijf-amandelvlinders


Zalm op bladerdeeg


Garnalenbeignets


Champignonbeignets


Kaasloempia


Gevulde tomaten met
macaroni milanese


Basisdeeg Pizzabodem


Tomatensaus voor pizza
http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735339&posted=1#post6735339post6 735339

Mozzarella/tomaatpizza


Vispizza


Pizza Calzone


Ricotta- en spinaziepannenkoekjes


Taartjes met spinazie en gerookte zalm


Gestoomde garnalenpannenkoeken


Viergelukspasteitjes


Broodje kipfilet met hotketchup


Gevulde kipfilet met boerenkaas



Broodje kip masala


Sateh (2-4 personen)


Aardappelbeignets


Garnalenbuideltjes


Garnalensaus


Gevulde courgettes


Turkse gehaktballetjes


Gevulde aubergines met geitenkaas (vegetarisch)


Spaanse courgettekoekjes


Rijstsalade


Maïskoekjes


Warme krokante zalmkoekjes


Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta



Mediterrane groentebroodjes


Frittata met zalm, broccoli en champignons


Kaasballetjes


Kalkoensaté met kokos-kerriesaus


Pittig kalkoengehakt in ijsbergsla


Pikant gevulde rijstrolletjes


Eierpannenkoek met courgette en kaas


Thaise curry met kip


Garnalen-noedelsoep


Gebakken kabeljauw met geprakte aardappel en andijvie


Gevulde visrolletjes

Wasila
13-10-2004, 10:51
Moussaka van aubergines


Aardappelgratin met kaas


Bami goreng


Doperwtenkoekjes


Aardappeltortilla´s


Calzone met spinazie


gevuld stokbrood


knapperige kiprolletjes


kip met paprika in oosterse honingsaus


gevulde kip uit de oven


Gehaktbrood met mozzarella


Gevulde aubergines met gehakt, pomodori en mozzarella



Klassieke paella


Maaltijdpita met garnalen in roomsaus


Pannenkoek uit India


Pilaf


Roerbakmie Singapore


Marokkaans kippengehaktbrood


Briouats met rundergehakt


Marokkaanse saus


gebakken KIP "M'CHERMEL


Rijstballen met Kip


Gekruide garnalen


Hummus


Turks broodje met tzatziki


Aardappel cake


Lamskoteltjes met amandel/knoflook saus.


Sauzijzebroodjes


Broodpizza uit de koekenpan


Garnalenschotel in de oven


Zeevruchtenflapjes


Lekkere kalkoenfilets op Marokkaanse wijze


Lekkere snel klaar broodjes


Marokkaanse linzensoep
































Calamares fritos

5 dl water
zout
500 g inktvislijven
150 g bloem
1 eierdooier
1 citroen

Verhit de olie in een frituurpan tot 180 graden. Breng het water met zout aan de kook. Blancheer daarin de schoongemaakte, goed uitgespoelde en gewassen inktvispijlen 2 tot 3 minuten. Haal ze uit de pan en spoel ze af met koud water. Dep ze droog. Snijd de inktvislijven in dunne reepjes.

Doe de bloem in een schaal. Maak een glad beslag door beetje bij beetje de eidooier door de bloem te roeren. Haal de reepjes inktvis door het beslag en frituur ze goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi ze eventueel met wat zout. Serveer de gefrituurde ringen met een partje citroen.








Gefrituurde reuzengarnaal

16 scampi
2 citroenen
4 druppels Worcestershiresaus
2 eetlepels ketjap (sojasaus)
250 g bloem (tarwebloem)
2 eierdooiers
2 eiwitten
5 g suiker
peper
zout


Van de gepelde reuzengarnaalstaarten het darmkanaal verwijderen, ze spoelen met koud water en droogdeppen.

Een marinade bereiden met het citroensap, de Worcestershiresaus en de sojasaus De reuzengarnalen hierin één uur laten marineren.

Voor het beslag de bloem, de eierdooiers en het warm water tot een glad mengsel kloppen. Op smaak brengen met peper, zout en suiker en een kwartiertje laten rusten op kamertemperatuur. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen met een houten spatel. Het beslag verdelen over individuele kommetjes.

Olie of vet in een fonduepan opwarmen tot circa 180 graden. De reuzengarnalen op een dienbord schikken en serveren met de kommetjes beslag.

De reuzengarnalen op een fonduevorkje prikken, door het beslag halen en onmiddellijk in de hete olie bakken. Serveren met rémouladesaus of tartarensaus en stokbrood.


Wasila
13-10-2004, 10:53
Minikroketjes met Noordzeegarnaal

1250 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
100 g kaas
250 g paneermeel
200 g bloem (tarwebloem)
2 eiwitten
2 eierdooiers
75 g boter (bakboter)
1 dl room
2 citroenen
1 bosje peterselie
1 cl olijfolie (extra vierge)
peper
zout
10 dl water





De garnalen pellen. De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.

Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem. De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.

De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen. Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen. De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.

De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen. Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.

De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.

De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.

De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.



Wasila
13-10-2004, 10:56
Bladerdeeg met kaas, ansjovis, paprika en prei

preiwit van 1 prei
4 plakjes bladerdeeg (ca. 10 x 10 cm, gebakken)
4 ansjovisfilets (in olie)
0.5 paprika (rood)
100 g roomkaas





Snijd de prei in de lengte doormidden en kook hem in water net gaar. Laat de stukken uitlekken en snijd ze opnieuw in de lengte doormidden. Rooster en ontvel de rode paprika en snijd hem in 4 gelijke reepjes. Leg op elk vel bladerdeeg 1 ansjovisfilet en 1 reepje paprika.

Bestrijk ze met een kwart van de kaas en leg er een stuk prei op. Zet de taartjes 3-4 minuten onder de grill (ze moeten goed warm zijn) en dien ze direct op.


Wasila
13-10-2004, 10:57


Bladerdeeggebakje met verse geitenkaas

120 g bladerdeeg
4 geitenkaasjes
4 perziken (vers)
1 eetlepel honing (vloeibaar)
lavendelbloemen
50 g frambozen
40 g boter (geklaard)





De bladerdeegjes bakken en halveren. Vullen met een dikke plak geitenkaas (die eerst onder de salamander werd gekleurd).

De kwartjes perzik bakken in geklaarde boter met honing. Enkele lavendelbloemen toevoegen.

Het braadvocht van de perziken op borden verdelen, hierop de bladerdeegjes schikken en de perzikpartjes in waaiervorm leggen. Afwerken met enkele lijntjes frambozencoulis.


Wasila
13-10-2004, 10:57
Coulis

Een coulis is een dunne puree van bessen, gekookt fruit of groenten.

Wasila
13-10-2004, 10:59
Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen



1 bloemkool
0.25 bloemkool (groen)
7 dl melk (vol)
190 g bloem (tarwebloem)
2 eieren
200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
140 g boter (bakboter)
150 g kaas
peper
zout
nootmuskaat
100 g veldsla





De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water. Afgieten en pureren met de staafmixer. Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.

De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.

Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.




ps Roux

Een warm mengsel, op zacht vuur geroerd, van een gelijke hoeveelheid gesmolten boter en bloem, als basis voor een saus.

Wasila
13-10-2004, 11:01
Gegrilde pizza

1 zakje gist (poeder)
1.5 theelepels suiker
30 cl warm water
500 g bloem
3.5 theelepels zout
12 cl olijfolie (extra vierge)
1 bosje rucola
3 teentjes knoflook
1 ui
peper (zwarte peper)
2 tomaten
175 g mozzarellakaas
150 g olijven (zwart)
2 eetlepels kappertjes





Voor 2 pizza's (20 bij 25 cm): Doe de gist (4 1/2 theelepel), de suiker en het water in een kleine kom en meng door elkaar. Na 5 tot 10 minuten ziet het mengsel er schuimig uit. Doe de bloem en het zout in de kom van een keukenmachine met daarin een plastic of een metalen deegblad en mix met korte stoten. Voeg het gist-water-mengsel en 2 eetlepels olie toe en zet de machine steeds kort aan tot er een glad, zacht deeg ontstaat. Het moet vochtig zijn maar niet kleverig. Voeg zonodig meer bloem toe, steeds een eetlepel, waarbij u tussendoor de machine steeds aanzet, tot het deeg goed is. U kunt het deeg ook maken met behulp van een handmixer met deeghaken: doe de gist, de suiker en het water in een kom; als het schuimig is, voeg dan 2 eetlepels olie, zout en bloem toe; meng op lage snelheid tot het deeg glad en zacht is.

Leg het deeg op een werkblad en kneed het een paar minuten met de hand. Maak er een bal van. Doe de rest van de olie in een grote kom en rol daarin het deeg tot het helemaal bedekt is met olie. Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats in 1 tot 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume. Sla de lucht eruit en laat het deeg weer rijzen tot het dubbele volume, in 1 uur. Deze fase is niet echt nodig, maar u krijgt een krokantere bodem als u het deeg voor een tweede keer laat rijzen.

Maak ondertussen de vulling. Was de rucola en dep hem droog met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbakpan boven matig vuur. Bak de fijngehakte knoflook in 2 minuten goudbruin. Leg de knoflook met een bakspaan op keukenpapier om uit te lekken. Doe de dunne ui-ringen in de pan. Fruit ze 6 tot 10 minuten boven een matig vuur diep goudbruin, voeg zout en peper naar smaak toe. Zet eventueel het vuur lager als de ui te donker wordt. Doe de ui op een bord. Verhit de pan boven hoog vuur, voeg de resterende eetlepel olie toe als dat nodig is. Dep de schijfjes tomaat droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze snel aan beide kanten. Leg de knoflook en de tomaten op het bord met de ui.

Maak de barbecue gereed voor direct grillen met drie zones en verwarm de hete zone voor tot heet. Borstel het rooster schoon en vet het in met olie. Bestrijk twee omrande bakplaten ruim met olie. Leg de helft van het deeg op een van de bakplaten en rek het uit tot een rechthoek van ruim 20 bij 30 cm en een dikte van 3 tot 6 mm. Herhaal met de rest van het deeg en dek af met plasticfolie.

Pak het deeg aan de achterste smalle zijde vast met twee handen en leg het voorzichtig op het heetste deel van het rooster. Binnen ongeveer 1 minuut wordt de onderkant van het deeg donker en knapperig en zal de bovenkant iets opbollen. Schuif het deeg met een tang en een spaan naar een koeler gedeelte van het rooster en gril de pizza nog eens 3 tot 5 minuten tot de bodem bruin en stevig is. Bestrijk de ongegrilde kant met olie.

Draai de pizza om met een tang en een spaan en leg hem boven een heter deel van het vuur. Gril tot deze kant ook donker en knapperig begint te worden, ongeveer 1 minuut. Schuif de bodem naar een koeler gedeelte van de barbecue en bestrijk de bovenkant met olie. Leg de helft van de plakjes kaas (ca. 5 mm) op de pizza, gevolgd door de helft van de gebakken plakjes tomaat, de gebakken ui, de knoflook en de uitgelekte kappertjes. Dek de barbecue af zodat de kaas smelt. Leg de pizza als de bodem bruin en stevig is, na nog eens 2 tot 4 minuten, op een bord. Bestrooi met de helft van de rucola en wat zout en peper. Snijd in punten en serveer. Bereid ondertussen de andere pizza.


Wasila
13-10-2004, 11:20
Gevulde kipfilet met bladerdeeg

Ingrediënten:
10 st kipfilet
10 pl bladerdeeg

Vulling:
20 gr rode paprika
20 gr gele paprika
20 gr ui
20 gr champignons
2 st eieren
peper en zout.
geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kipfilet insnijden zodat er een envelop ontstaat.
Vulling: ingrediënten voor de vulling zeer klein snijden
Kaas erdoor mengen, eiwitten loskloppen en erdoor mengen.
Op smaak brengen met peper en zout
De kipfilets vullen en licht aanbakken in de boter.
Iets laten afkoelen en inpakken in het bladerdeeg en insmeren met eigeel
Dan in een oven gedurende 15 min op 175 graden


Wasila
13-10-2004, 11:21
GEVULD BLADERDEEG vegetarisch

1 doosje bladerdeeg of 7 plakjes
75 gram blauwschimmelkaas
75 gram geitenkaas
75 gram geraspte oude kaas
2 eetlepels olie
2 tomaten
2 uien
een schijf boterpompoen
20 gram pijnboompitten
verse peper
1 theelepel kervel
2 theelepels peterselie
½ theelepel tijm
1 theelepel bieslook
1 eetlepel groene pesto
1 eetlepels paneermeel
1 ei


Bereiding

wok
deegroller
schaal
bakblik

Het bladerdeeg uit de natuurwinkel bestaat uit 2 plakken en heeft nogal wat tijd nodig om te ontdooien. De plakjes bladerdeeg zijn veel sneller ontdooit.
Ik heb het bladerdeeg uit de natuurwinkel genomen en terwijl dat ontdooit kun je de uien, de in stukken gesneden en van pitten ontdane tomaten en de in stukken gesneden boterpompoen bakken. Boterpompoen is zoet en heerlijk en kun je ook heel goed rauw eten. Daarna voeg je de kruiden, verse peper en pesto toe. Zet daarna het gas uit en laat het gerecht afkoelen.
Verkruimel de kaas in een schaal en voeg er de paneermeel, pijnboompitten en het ei aan toe. Voeg er het afgekoelde mengsel aan toe en roer nogmaals zorgvuldig.
Rol het bladerdeeg uit en plak de stukken aan elkaar. Leg hier de vulling op en maak de rand nat en plak de rol stevig op elkaar. Leg de rol dan op een ingevet bakblik en bak het bladerdeeg in 30 min goudbruin bij 200 graden.

Serveer het gevulde bladerdeeg met een frisse salade.

Wasila
13-10-2004, 11:27
Bladerdeegtaartje met kaas

Bladerdeeg
3 stengels bleekselderij
75 gram blauwschimmelkaas
2 eieren
koffiemelk of crème fraiche
peper, zout

Verwarm de oven voor. Kook de bleekselderij beetgaar. Haal de “draden” eraf en snijd de stengels in dunne plakjes. Klop de eieren los met de koffiemelk en peper en zout naar smaak. Bekleed een ovenvorm met het bladerdeeg. Doe de bleekselderij erin en verkruimel de kaas erboven. Schenk het eimengsel erover. Bak het in de oven (volgens aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg) af tot het ei gestold is, meestal ongeveer 30 minuten.

Rzinia
13-10-2004, 11:45
ga vooral zo door

Elfniewna
13-10-2004, 11:47


Salaam Alikoum Wasila,

Ziet er allemaal heel lekker uit.. Vooral die Calamares...


WSA

Wasila
13-10-2004, 11:52
Soukran dames en ik zal zeker doorgaan met nog een aantal recepten.

Wasila
13-10-2004, 11:53
Crêperolletjes met prei en champignons



Voor 25 stuks
x 50 gr bloem x 3 losgeklopte eieren x 12 eetlepels melk x 20 gr boter x 1 prei, in dunne ringetjes x 250 gr champignons, in dunne plakjes x citroenpeperkruidenmix, naar smaak

Bereiding:
Zeef de bloem in een mengkom. Klop de eieren en de melk erdoor tot er een glad papje ontstaat. Laat 10 minuten staan. Vet een grote vlakke pan in. Giet ca. 1/5 deel van het mengsel in de pan en verdeel over de hele pan. Bak aan beide kanten goudgeel. Neem de crêpe uit de pan en bak van het overige beslag nog 4 crêpes.
Smelt in een kleine pan de boter. Fruit hierin de prei en de champignons tot ze glazig zijn. Roer de citroenpeperkruiden erdoor. Snijd elke crêpe in 5 punten. Leg op de smalle eindjes 1 theelepel vulling en rol de crêpes op. Leg ze op een ingevette bakplaat en verwarm ze vlak voor het serveren in een oven die op 180°C is voorverwarmd.

Tip:
De crêpes kunnen maximaal 2 dagen van tevoren worden bereid en afgedekt in de koelkast worden bewaard.

Voorbereidingstijd: circa 45 minuten
Baktijd: circa 20 minuten


Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12