Bekijk volle/desktop versie : weer iets geleerd!!Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

Glimlachje
14-11-2007, 00:08


Instructies

Volg steeds de instructies van de was- én strijkvoorschriften. Ook voor strijken geldt er namelijk een maximumtemperatuur.Vochtig strijken

Strijken gaat een heel stuk vlotter als het kledingstuk, in dit geval een hemd, vochtig is. Strijk daarom met een stoomstrijkijzer of bevochtig erg droge stukken, als je een gewoon strijkijzer hebt.Je neemt best een plantenspuit zodat je gelijkmatig een fijn laagje nevel op je hemd sproeit. Wacht daarna even zodat het water wat intrekt. Het water fungeert als warmtegeleider, dat wil zeggen dat de warmte van het strijkijzer beter doordringt tot in de vezels.Gebruik gedemineraliseerd water of gefilterd regenwater. Dat geldt ook voor het water waarmee je je stoomstrijkijzer vult. Kalk is immers nadelig voor de strijkbout. Tegenwoordig zijn er elektrische strijkplanken te koop die vocht afzuigen voor het optimale droogstrijken.Zorg er ten slotte voor dat je strijkbout proper is. Een zware strijkbout is de beste keuze, anders moet je hem goed aandrukken.Het stappenplan voor het perfect gestreken hemd luidt als volgt:1. Boord

Losse baleinen moet je voor het wassen eruit halen.Vaste baleinen mag je niet te hard strijken, anders zie je ze te hard door de boord heen. Strijk de kraag eerst aan de buitenzijde, dan pas aan de zijde die duidelijk zichtbaar is. Strijk de boord glad. Vertrek bij de boorduiteinden en strijk dan naar het midden toe, dan krijg je geen rimpels en plooien bij de stiksels.2. Mouwen

Met een speciaal mouwplankje krijg je mouwen zonder ingeperste plooien. Zonder krijg je een plooi van schouder tot manchet, maar op zich is dat niet zo’n probleem als je de mouw zo plat mogelijk vanaf de binnennaad strijkt.Leg de mouw op de strijkplank en let op dat de rest niet te kreukelig wordt. Strijk eerst het mouweinde en dan de mouw zelf. Strijk de manchet zo plat mogelijk. Een dubbel mouweinde strijk je eerst aan de binnenkant, dan vouw je het en strijk je nog eens aan de buitenzijde.3. Rug

Leg vervolgens het hemd over het punt van de strijkplank, met de binnenkant richting strijkplank. Strijk de achterkant.4. Voorkant

Dan ga je de voorkanten van het hemd strijken. Daarvoor moet je de zijkant van je hemd samen leggen met de zijkant van de strijkplank. Strijk goed over de knoopsgaten en tussen de knoopjes want dit is het meest zichtbare gedeelte. Je kan ook eerst de achterkant strijken.Opbergen of -vouwen

Is je hemd gestreken, dan moet je het direct op een goede kledinghanger hangen.Wil je het meenemen op (zaken)reis, dan moet je het opplooien op deze manier: leg het hemd met de voorkant naar beneden op de strijkplank. Vouw de mouwen samen met 1/3 van de voorkant terug naar achter. Daarna vouw je het hemd in drie delen op beginnend vanaf de onderkant.

Glimlachje
14-11-2007, 00:09
Help, mijn wasgoed stinkt!
Vieze geurtjes van je wasgoed kan je camoufleren of neutraliseren. Wij leren je hoe.

Camoufleren

Geurtjes camoufleren volstaat slechts als kortetermijnoplossing. Hoe pak je het aan? Simpel. In de handel vind je heel wat sterk geparfumeerde wasproducten. Als je dan ook nog eens een ruime hoeveelheid wasmiddel of –poeder gebruikt, is er van vieze geurtjes niet direct meer iets te bespeuren. Let wel: niet direct, want het geurtje zit nog steeds in de stof!Camoufleren helpt je dus niet om definitief van de muffe geur af te zijn. Bovendien is een dubbele dosis wasmiddel een kostelijke en weinig milieuvriendelijke aangelegenheid. Met het strijken kan het vieze geurtje uiteindelijk toch weer de bovenhand krijgen.Neutraliseren

Een betere oplossing is vieze geurtjes neutraliseren. Rook, huisdieren, knoflook... zeker bij deze sterke geuren is het een must.Neutraliseren doe je met één van de volgende tips:· Voeg kleurloze azijn toe aan het laatste spoelwater.

· Gebruik een stomer om de mufheid te verdrijven.

· Bestrooi de spullen voor het wassen met vlekkenzout en stop ze zo in de wastrommel. Vlekkenzout gebruikt men ook bij muf riekende schoenen of kasten.

· Voeg soda aan het waspoeder toe.Als één keer wassen met bovenstaande tips niet volstaat, probeer je het best nog een keer opnieuw.Wacht ten slotte niet te lang voor je in actie schiet. Als je het probleem niet direct aanpakt, verspreiden de vieze geurtjes zich.

Glimlachje
14-11-2007, 00:10
Tien tips om je was al hangend te drogen
Op de juiste manier drogen is minder strijken! Profiteer van de frisse buitenlucht en de wind om je was te drogen met heel wat minder kreuken...

Buiten drogen

Wasgoed dat je buiten te drogen hangt, ruikt in het algemeen frisser dan wasgoed uit de droogtrommel. Bovendien zorgt de wind ervoor dat kreuken weinig kans krijgen. Kortom je hoeft minder te strijken.Wel moet je hiermee rekening houden:

x
Belangrijk is dat de waslijn steeds zuiver is, anders kan je opnieuw beginnen wassen.
x
Wit wasgoed wordt extra wit, als je het buiten in volle zon hangt.
x
Gekleurd wasgoed verschiet in volle zon.
x
De zon verzwakt echter de vezels van de stof; haal daarom de was binnen vanaf het ogenblik dat hij droog is.

Hangend drogen

Bepaalde kledingstukken krijgen het label ‘hangend drogen’ mee. Ze mogen niet in de droger omdat dat de stof kan doen krimpen of de vezelfs vervormen.Tips:

x
Deze kledingstukken mag je niet te lang centrifugeren. Zo kreuken ze minder, wat minder strijk betekent. Je zet de wasmachine halverwege het centrifugeren best uit.
x
Hierna hang je de kleding aan de waslijn, aan de stang van het douchegordijn, aan een droogrek... Zorg ervoor dat de stukken voldoende bewegingsruimte hebben.

Grote, zware stukken

T-shirts en handdoeken drogen snel. Met deze tips kan je ook grote, zware stukken gemakkelijk drogen:

x
Broeken hang je best op aan de pijpen. Het gewicht haalt de kreuken eruit.
x
Zware jurken en jassen hang je best op aan twee klerenhangers. Als je ze buiten hangt, kan je de kledinghangers best in tegengestelde richting ophangen. Zo vallen ze niet van de lijn.
x
Voor dekbedden gebruik je beter een droogkast. Buiten duurt het erg lang eer dekbedden volledig droog zijn, met schimmel als gevolg.

Toch nog wat kreuken en geen zin om te strijken? Stop de stukken nog even in de droogkast op koude lucht, maar zonder droogtrommeldoekje.

Glimlachje
14-11-2007, 00:11
Je was sorteren zonder veel tijd te verliezen
Hoe sorteer je efficiënt en effectief je was? Betrek je andere gezinsleden erbij en je bespaart jezelf een hele hoop werk. Om ongelukjes te vermijden doe je ook best nog even de kleurtest, zo voorkom je dat de kleuren van je wasgoed door elkaar lopen.
Wasmanden

Heel wat mensen hebben één wasmand in huis, waarin alle vuile was belandt. Als je dan een deel ervan wil wassen, heb je heel wat werk met het uitzoeken van spullen die je bij elkaar mag wassen. Wees daarom proactief: wasgoed moet meteen in de juiste wasmand belanden. Dat wil zeggen dat je beter nog wat meer wasmanden in huis haalt.Overdrijf echter niet en baseer je op de indelingen die voor jou het meest van toepassing zullen zijn.· Kleur: maak een driedeling witte, lichtgekleurde en donkere stoffen.

· Temperatuur: deel de spullen in volgens temperatuur: 30, 40, 60 of 90°.

· Delicate stoffen: hou deze apart. Bescherm delicate stukken zoals lingerie met een netje. Een kussensloop gaat ook bij gebrek aan een netje.

· Handwas: kleding die niet in het wasmachine gewassen mag worden en kleding die kan verkleuren of kleur kan afgeven, was je best apart met de hand.

· Sterk vervuild wasgoed: erg vuile werkkleding hou je ook beter apart.Verschillende wasmanden zetten je gezinsleden aan tot sorteren. Extra handen zijn altijd mooi meegenomen.Vlekken

Controleer je wasgoed op vlekken, zodat je die kan voorbehandelen. Ook hier kan je veel tijd mee verliezen. Vraag daarom aan je huisgenoten om vlekken te markeren, met een opvallende veiligheidsspeld of elastiek bijvoorbeeld.Controleren

Controleer de zakken voor je wast. Wat mag er niet in zitten? Eigenlijk alles wat niet gewassen kan worden:· Kleingeld

· Papieren zakdoekjes

· Schrijfgerief

· Papiertjes...Om te voorkomen dat je andere kledingsstukken beschadigt:· Maak de knopen dicht.

· Maak ritsen dicht.

· Maak beha’s dicht.

· Bind riemen e.d. vast, anders raken ze in de knoopHerstel ten slotte ook scheuren voor het wassen. Ze kunnen immers vergroten bij een wasbeurt.Kleurecht

Een roze was door een achtergebleven rood hemdje? De rode kleur was dan niet kleurecht. Met als gevolg dat de verf van het ene kledingstuk doorloopt in het andere.Doe de kleurtest:

· Test de kleurechtheid met een druppel water op de binnenkant van de zoom of op een andere onopvallende plaats.

· Dep het stof vervolgens droog met een watje of lichte handdoek.

· Is het watje proper gebleven? Dan kan het stuk veilig bij de andere was. Is het watje wat gekleurd? Dan geeft het stuk af en was je het apart.Let ook op bij het drogen. Gekleurde druppels van stukken die niet kleurecht zijn, zijn eveneens een risico voor het naburige wasgoed. Daarom rol je ze beter op in een handdoek om het meeste vocht eruit te krijgen. Daarna kan je ze gewoon laten drogen.In de supermarkt vind je ook doekjes die je aan je was toevoegt om afgegeven kleurstoffen op te nemen. Als de doekjes van goede kwaliteit zijn, kan je ze gerust meerdere keren gebruiken.Ook de nieuwste wasmiddelen beloven een was zonder doorgelopen kleuren.Toch een ongelukje? Gebruik dan een ontkleurder of wasredder. Vooral bij wit wasgoed leveren ze goede resultaten. Lees de instructies wel altijd goed.

Glimlachje
14-11-2007, 00:12


Zweetvlekken en -geurtjes behandelen
Vergeelde zweetvlekken en dito geurtjes zijn erg vervelend. Transpiratie verzwakt bovendien het weefsel van kledingstukken. Wees dus voorzichtig bij het behandelen ervan. Met onze tips verdwijnen zweetvlekken en -geurtjes.


Zweetvlekken en -geurtjes behandelen - kledij - zweten - wasmiddel - wassen - wasmachine...Zweetvlekken en -geurtjes behandelen
Vergeelde zweetvlekken en dito geurtjes zijn erg vervelend. Transpiratie verzwakt bovendien het weefsel van kledingstukken. Wees dus voorzichtig bij het behandelen ervan. Met onze tips verdwijnen zweetvlekken en -geurtjes.


Na de eerste keer dragen

Behandel zweetvlekken direct, nog voordat je het kledingstuk voor de eerste keer wast. In dit stadium zijn de vlekken meestal nog onzichtbaar. Bevochtig de stof van het kledingstuk onder de oksels en op andere plaatsen waar je veel zweet. Wrijf er ossengalzeep over tot het geheel begint te schuimen. Was daarna pas de kleding in het wasmachine.Ossengalzeep kan je trouwens ook gebruiken voor oudere transpiratievlekken.Zweetgeurtjes laten verdwijnen

Schaf je een goede deodorant aan die zelf geen vlekken achterlaat. Hoe krijg je vieze geurtjes weg?· Maak de vlek nat met warm water en wat soda. Laat dit mengsel een half uurtje intrekken. Daarna kan je de kleding gewoon wassen.· Vlekkenzout kan je droog gebruiken als geurvreter. Strooi het op onfris ruikende plekken, desnoods je hele kledingstuk. Laat het zout de geuren opnemen; een hele nacht mag gerust. Daarna kan je het kledingstuk gewoon wassen, nadat je het zout verwijderd hebt.Zweetvlekken behandelen

Als het voor preventie te laat is, gebruik je één van de onderstaande middeltjes:Extra wasmiddel

· Behandel de vlek met vloeibaar wasmiddel of maak een papje van waspoeder voor witte was en wat water.

· Laat dit een half uur intrekken.

· Daarna was je het gewoon in de wasmachine zoals anders.Azijn

· Meng azijn en water, en breng het op de vlek aan.

· Laat het een half uur intrekken.

· Was vervolgens op koude temperatuur in de wasmachine.Zuurstofbleekmiddel

· Bevochtig de stof met warm water en doe wasmiddel en zuurstofbleekmiddel op de vlek.

· Laat dit een half uur intrekken.

· Was daarna zoals je gewoonlijk doen.Wijnsteenzuur

· Haal wijnsteenzuur bij de apotheek.

· Breng een papje op basis van één eetlepel wijnsteenzuur, drie witte, fijngemalen aspirines en een kopje warm water aan op de vlek.

· Laat een twintigtal minuten intrekken.

· Spoel uit met warm water.Zout

· Mix vier eetlepels zout met één kopje heet water en breng dit mengsel aan op de vlek.

· Laat intrekken.

· Was daarna zoals gewoonlijk.Waterstofperoxide voor witte stoffen

· Meng één deel water en één deel waterstofperoxide.

· Laat 30 minuten intrekken.

· Was het in koud waterZon voor witte stoffen

· Maak de vlek nat en smeer deze in met vloeibaar wasmiddel.

· Leg het kledingstuk een middag in de volle zon op het gras.

· Hou de vlek daarbij nat met een spuitbus.

· Daarna gewoon wassen in de wasmachine.Let op met delicate stoffen en kleuren! Een stomerij is dan de meest veilige optie.

Glimlachje
14-11-2007, 00:14
http://www.infotalia.be/nl/wonen/huishoudtips_wassen_strijken.asp

Cinderella2007
14-11-2007, 12:31
Echt een leuke topic glimlachje!

Glimlachje
16-11-2007, 23:33

Citaat door Cinderella2007:
Echt een leuke topic glimlachje!


Shoukran meisje

Glimlachje
20-11-2007, 03:15
Arabisch - Nederlands Woordenlijst.
A
‘Aalim, Alim = Een geleerde, iemand die beschikt over kennis( ‘ilm ).
Abd = Dienaar of aanbidder van...(‘Abdoellah: dienaar/aanbidder van Allaah).
Aboe, Abu = Vader
Adhaan, azaan = Oproep tot het gebed
Ahadith = Meervoudsvorm van hadith
Ahloes-Soennah wal-Djamaa'ah = De Mensen van de Soennah en de Groep
Ahloe l-Bayt = De leden van het huishouden van de profeet (Salla llahoe ‘Alayhie Wa Sallam).
Akhi, agie = Mijn broeder (akh =broeder).
Akhlaaq = Gedrag
'Akifin = Mensen die I'tikaf verrichten
Alhamdoelillah, al7amdolillah, alhamdulila = Alle lof behoort toe aan Allah
Allahoe Akbar, Allahu akbar = Allah is het grootst
Allahoe alim = Allah is de Alwetende, Allah weet het het best
Allaahoemma, Allahuma = O Allaah...; dit wordt gezegd voor een smeekbede.
Al-Lawh'oe l-Mahfoedh = Het bewaarde/beschermde Boek. Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa heeft in dit Boek alles genoteerd en Hij houdt dit bij Zich.
Amien = "O Heer, beantwoord mijn gebed"
Amier = Leider.
'Ankaboet = Spin
Ansaar = Helpers (van al-Medienah die de Profeet - sallallahoe ‘alayhi wa sallam - en de Immigranten hielpen
Aoedzoe billah ie-mie nasj sjaitaanir radjiem = Ik zoek mijn toevlucht bij Allah tegen Satan, de verworpene.
Ar-Rayyaan = 1 van de zeven poorten in het Paradijs. Alleen degenen die veelvuldig gevast hebben zullen op de Dag des Oordeels deze poort binnengaan.
Assalaamoe 'Alaikoem, Asalamu alaikum = Vrede zij met jullie
As-siraat al-moestaqiem = Het rechte Pad.
AstagfirAllah, Astagfiroellah = Moge Allah het vergeven.
‘Awrah = Datgene van het lichaam dat bedekt moet zijn.
Ayah = Een vers uit een Soerah (mv = Ayaat)

B
Bahr, ba7r = Zee (mv = Bihar)
Balad = Stad (soms betekent het ook land)
Baqara = Koe
Banoe of Banie = Stam van.
BarakAllah (feek/feekie) = Moge Allah je zegenen
Barzakh = Letterlijk betekent dit barriere; het leven tussen het leven in deze wereld en het Hiernamaals (d.w.z. de periode in het graf: ( al-Qabr).
Bid’a, bida, bidda = Innovatie
Bint = Dochter van
Bismillah = In naam van Allah

D
Daliel = Bewijs
Dars = Les (mv = Duroes)
Dhikr = Het gedenken van Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa.
Dien = Religie, manier van leven zoals is voorgeschreven door Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa, d.w.z. Islaam.
Djahil = Onwetende
Djamaa'ah = Gezamenlijk (bijvoorbeeld djamaa'ah gebeden).
Djannah = Het paradijs
Djahanam = De Hel.
Djazak Allah (oegairan) = Moge Allah je belonen (met het goede)
Djibriel = De engel Gabriel Alayhie s-Salaam.
Djinn = Schepsels geschapen van rookloos vuur (geesten).
Djoem'ah = Vrijdag
Djoenoeb = Staat van grote onreinheid, bijvoorbeeld na geslachtsgemeenschap en menstruatie.
Doekhan = Rook
Doe'a = Smeekbede
Doenya = Wereld

F
Fard = Verplicht (zie ook Wajib)
Fatwa = Uitspraak mbt een Islamitisch onderwerp
Fi amanillah = Moge Allah je bescherme
Fiqh = Faqaha , letterlijk betekent dit begrip. Islamitische betekent het de Islamitische jurisprudentie, wetgeving. De volledige definitie van fiqh is: het kennen van de Islamitische oordelen over Islamitische praktijkzaken met daarbij de uitgebreide duidelijke bewijsvoering.
Fi Sabil lillah = Voor de zaak van Allah
Fisq = Zondigen.
Fitna = Verderf (eigelijk letterlijk = Beproeving) (mv = Fitan)
Fitrah = Natuurlijke aanleg waarmee men wordt geboren. De aangeboren zuiverheid die Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa in elk mens creeert, het verstand, de Sharie'ah (Islamitische wetgeving) en de zintuigen.

G
Ganzier = Varken
Gimaar = Sluier
Ghoesl = Grote rituele wassing om de staat van Djoenoeb op te heffen.

H
Hadid, 7adied = IJzer
Hadith, 7adith = Overlevering van de Profeet (mv = Ahadith)
Hadj, hajj, 7ajj = Bedevaart
Halal, 7alal, halaal = Toegestaan
Hanif, 7anif, hanief = Rechtzinnig (id zin vh volgen vh zuivere monotheïsme)
Haram, 7aram = Verboden
H'asan = Goed; een term die gebruikt wordt voor een authentieke h'adieth , maar bereikt niet het niveau van sah'ieh'
H'asanaat = Meervoudsvorm van h'asanah: beloning voor een goede daad.
Hawa = Begeerte
H'iezb = Een 60 ste deel van de Qor-aan
H'ikmah = Wijsheid

I
Ibaadah = Aanbidding zowel innerlijk als uiterlijk, aanbidding van Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa.
'Ilm, 3ilm = Kennis
Idjmaa' = Unanimiteit/overeenstemming van de geleerden na de dood van de profeet (Salla llahoe ‘Alayhie Wa Sallam), met bewijs vanuit de Qor-aan en de Soennah.
Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Raji'oen = Tot Allah behoren wij, en tot Hem zullen wij terugkeren
Ih'saan = Perfectie van aanbidding, het aanbidden van Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa net of als je Hem ziet en als je Hem niet ziet, weet dan dat Hij jou wel ziet, uitmuntendheid in het geloof.
Indjiel = Evangelien, het Heilige Boek dat door Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa aan de profeet Jezus (‘Alayhie s-Salaam) geopenbaard is.
Insan = Mens (mv Nas)
InshaAllah = Als Allah het wilt
Isnaad = Keten van overleveraars van een h'adieth , die de verzamelaar van de h'adieth koppelt aan degene die het verhaald heeft.
I'tikaf = Verblijven (in een moskee voor een bepaalde tijd verblijven, wordt vaak in Ramadan gedaan)
J
Jabal = Berg (mv = Jibal)
Jahanam = Hel
Janna = Paradijs
Jihad = Strijd

K
Kafir = Ongelovige (mv = Kafiroen)
Ka'bah, Kabah, kaba = Het Heilige Huis van Allaah Soebh'anahoe wa Ta'aalaa te Mekkah, die oorspronklijk gebouwd is door Ibraahiem en zijn zoon Ismaa'iel, ‘Alayhoem as-Salaam .
Kitab = Boek
Koefr = Ongeloof
Khalifah = Leider van de moslims.
Khoeshoo' = Kalmte, helderheid, concentratie, rust, waardigheid, ootmoed en nederigheid (belangrijk voor bijvoorbeeld tijdens het gebed).
Khoetbah = Toespraak.
Kibr = Trots, hoogmoed.
Kiswah = De bedekking van de Ka'bah .

L
Lail, layl = Nacht
La hawla wa la qoewwata iella billah = Er is geen macht en geen kracht buiten dat van Allah
La Ilaha Illa Allah = Er is geen andere god dan Allah, Er is geen godheid waard aanbeden te worden dan Allah
Laylatoe l-Qadr, laylat ul qadr = De Waardevolle Nacht in Ramadhaan waarin de Qor-aan is neergezonden.
Lih'yah = Baard.


M
Ma'a al salama = Ga in vrede
Mah'ram = Mannen die volgens de Sharie'ah niet met een vrouw mogen trouwen. Een mah'ram is een man waarbij een vrouw zich ‘openlijk' mag vertonen zoals haar man, broer, vader en alle andere mannen die genoemd zijn in Soerat An Noer (24), aayah 31.
Mala-ika = Engelen
Makroeh = Afkeurenswaardig
Marhaban = Welkom. Maak het je gemakkelijk
Masjid = Moskee
Maw'id = Afspraak
Moehaadjiroen = Immigranten
Moenafiq = Huichelaar (mv = Moenafiqoen)
Moettaqoen = Zij die beschikken over Taqwa (zie Taqwa)
Mo'min = Gelovige (mv = Mo'minoen)
Mujahid = Strijdvoerder (mv = Mujahidin)

N
Nabi = Profeet (mv = Anbiya)
Nadjm = Ster
Nahar = Dag (zie ook Yawm)
Nahl = Bij
Naml = Mier
Nar = Vuur
Nisa = Vrouwen
Noer = Licht

O
Oem = Moeder

Q
Qadr Allah = Het lot van Allah, het heeft zo moeten zijn
Qalam = Pen
Qalb = Hart (mv = Qoeloeb)
Qamar = Maan
Qird = Aap

R
Rassoel = Boodschapper
Risala = Boodschap

S
Sabr = Geduld
Saddaq Allahoe adziem = Allah's woord is waarheid
Sadj-dah = Neerknieling (onderdeel van het gebed)
Sahabe = Metgezel
Sal-Allahoe 'Alaihi Wa Salam (afk. s.a.w.) = vrede zij met hem (word gezegd over de Profeet Mohamad)
Salaat = Gebed
Sama = Hemel
Selef (u salih) = Vroege generatie moslims (vrome) voorganger
Shahada = Geloofsgetuigenis
Shahr = Maand
Shams = Zon
Shirk = Afgoderij
Sidq = Eerlijkheid
Sjafakallah = Moge Allah je gezondheid schenken
So-al = Vraag
Soebhanahoe Wa Ta'ala = Heilig is Hij en Verheven
SoebhanAllah = Heilig is Allah
Soennah = Aanbevolen (handelingen die de Profeet Mohamad ook deed en die niet verplicht zijn, maar wel aanbevolen)
Soerah = Verzameling Koranverzen (Ayah) (114 Soerah id Koran) (mv = Soewar)

T
Tafsir, Tafsier = Uitleg van de Koran
Takfeer = Iemand ongelovig verklare
Talib = Student
Taqwa = Godsvrees
Taubah, Tawba = Berouw (tonen)

W
Wa 'Alaikoem Assalaam = En ook vrede met jullie
Wajib = Verplicht (zie ook Fard)

Y
Yaqeen, Yaqin = Zekerheid
Yawm, Yaum = Dag (zie ook Nahar)

Z
Zina = Ontucht

rawda
20-11-2007, 03:50

Citaat door Insania:
Mijn vader heeft suikerziekte en sinds hij elke ochtend ontbijt met een groot glas/kan gember is zijn suikergehalte flink gedaald !O wat fijn voor je vader. Ik heb mijn vader verloren door de suikerziekte. En nu heeft mijn broer het ook, ik wist dat gember heel goed is bij bepaalde kwalen maar ik heb nooit gedacht aan suikerziekte. Ik ga mijn broer aansporen om het te gaan gebruiken. awt je niet allemaal leert op m.nl

MAg ik van jouw weten hoe jouw vader die gember gebruikt, wel in water maar hoe doe hij dat?. Is dat met verse gember of in poedervorm. Jazaki allahoe gairan .

Glimlachje
20-11-2007, 15:58

Citaat door rawda:
O wat fijn voor je vader. Ik heb mijn vader verloren door de suikerziekte. En nu heeft mijn broer het ook, ik wist dat gember heel goed is bij bepaalde kwalen maar ik heb nooit gedacht aan suikerziekte. Ik ga mijn broer aansporen om het te gaan gebruiken. awt je niet allemaal leert op m.nl

MAg ik van jouw weten hoe jouw vader die gember gebruikt, wel in water maar hoe doe hij dat?. Is dat met verse gember of in poedervorm. Jazaki allahoe gairan .


MogeAllah je vader Rahma geven en dat hij in een mooie plek zit.
Moge Allah je broer genezen, of het voor hem makkelijk maken inshaAllah..

Mijn ouders hebben ook suikerziekte (zit bij ons in de familie) en die gebruikten verse gember en poeder..

rawda
20-11-2007, 16:35

Citaat door Glimlachje:
MogeAllah je vader Rahma geven en dat hij in een mooie plek zit.
Moge Allah je broer genezen, of het voor hem makkelijk maken inshaAllah..

Mijn ouders hebben ook suikerziekte (zit bij ons in de familie) en die gebruikten verse gember en poeder..Amien lieve zuster, en moge Allah ons alllemaal barmhartigheid geven hier en in het hiernamaals.
Hoe doe je dan die verse in water. laat je die trekken of kook je die. EN die poeder is toch gewoon de normale gember die je als kruid gebruikt bij het eten toch?

Glimlachje
20-11-2007, 17:43Citaat door rawda:
Amien lieve zuster, en moge Allah ons alllemaal barmhartigheid geven hier en in het hiernamaals.
Hoe doe je dan die verse in water. laat je die trekken of kook je die. EN die poeder is toch gewoon de normale gember die je als kruid gebruikt bij het eten toch?


Amien a hbiba op je du3a
Nee, je kookt alleen het water.. je kan de gember raspen dan komt de sap vrij, en doet het bijv in een thermoskan.. je hebt niet zoveel nodig hoor gewoon een zo een stuk(wortel) is meeeer dan genoeg.

Nee wij gebruiken die zakjes, die kun je bij de slagerij halen of gewoon bij de chinees... het zijn van die groene pakken met kleine zakjes erin.. anders dan pickwick thee hoor.. het zijn korreltjes..

Ik hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd, ik lees het wel als je nog vragen hebt je doet dan een heel zakje in een beker water..
Het is trouwens al gezoet dus geen suiker of zo erbij.. maar naturel is altijd beter.. hihi..

Glimlachje
20-11-2007, 19:01
Concentratie tips voor bij je huiswerkOmdat huiswerk maken tegenwoordig niet meer als stoer wordt gezien, laten veel scholieren het achter zich liggen. Wanneer zij een examen of belangrijk proefwerk op krijgen, moeten leren en concentreren, gaat dit moeilijk. Er zijn natuurlijk altijd handige tips om je te concentreren en goed je huiswerk te kunnen maken.Voorbereiding
Drinken
Eten en drinken is heel belangrijk voor je concentratie. Daarom is het aan te raden om van te voren één of meerdere glaasjes (mineraal)water te drinken, en ook (mineraal)water in de buurt te hebben om onder het huiswerk maken ook te kunnen drinken. Waarom water? Omdat sowieso een goed vocht gehalte belangrijk is voor concentratie. Ook is water een van de drankjes wat goed voor je is (en voor je concentratie). Als je bijvoorbeeld cola of andere dranken gaat drinken met veel suiker, kan dit juist weer je concentratievermogen om laag helpen.

Plaats
De plaats waar je gaat studeren of huiswerk maken is ook erg belangrijk. Het is aan te raden om op een rustige plek te gaan zitten waar je niet wordt gestoord, en waar er geen televisie en/of computer in de buurt is. Als dit wel het geval is, heb je snel de neiging om daar naartoe te gaan, en het huiswerk snel te vergeten.

Orde
Ook orde is heel belangrijk voor je concentratie. Als je kamer rommelig is, en alles ligt overhoop, kan je moeilijk je spullen vinden, en raak je snel uit je concentratie tijdens het zoeken van de benodigde spullen. Het is dus erg prettig wanneer je een opgeruimd bureau hebt, en alles binnen handberijk hebt. Je hoeft dan ook niet op te staan, en blijf je in de geconcentreerde fase.

Mobiele telefoon
Het is ook erg handig om je mobiele telefoon uit te zetten, of op stil te zetten. Zo raak je niet uit je concentratie tijdens het huiswerken. Als je voor de noodgevallen wel je telefoon aan wilt houden, kan je met jezelf afspreken om hem alleen op te nemen als bijvoorbeeld een van je ouders belt.


Afspraken
Met jezelf
Om het leren of huiswerk maken ‘officiëler’ te maken, is het handig om na alle voorbereidingen afspraken met jezelf te maken. Deze afspraken kunnen gaan over tijden, pauzes etc. Als deze allemaal zijn nagekomen, voel je je trots en voldaan.

Met je ouder(s)
Door afspraken te maken met je ouders, heb je ook zekerheid wat controleren betreft. Als je met jezelf afspreekt om een uur te leren, en je doet het maar een half uur, kan niemand het controleren. Als je met je ouders afspreekt dat je een uur leert, kunnen zij dat altijd controleren en nakijken.


Alles op een rijtje
Drink genoeg en zorg dat er drinken in de buurt is.
Zorg dat je op een rustige plaats zit waar je niet gestoord wordt
Zorg dat de plaats netjes op orde is
Laat je niet afleiden door je mobiele telefoon e.d.
Maak afspraken met jezelf of met je ouder(s)

Glimlachje
29-11-2007, 18:32
http://beauty.rubriek.nl/modeschoonheid/favoriet.asp

Leuke make-up tips

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9