Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : please recept voor harcha



sensitive
10-02-2003, 14:45


Hoi allemaal wie kan mij helpen aan een recept voor "harscha" Ik ben je eeuwig dankbaar...

freedom23
10-02-2003, 19:57
Origineel gepost door sensitive Hoi allemaal wie kan mij helpen aan een recept voor "harscha" Ik ben je eeuwig dankbaar... Ik neem aan dat je die griesmeelkoek bedoeld? Zo ja, hier een simpel recept: 500 gr griesmeel snufje zout 6 el olie ca. 300 ml lauwwater wat extra griesmeel voor garnering ik zelf voeg altijd suiker toe om het wat zoeter te maken, ook kaneel en gemalen anijs is er lekker bij. Maak het aanrecht schoon. meng hierop griesmeel, zout en olie. Voeg beetje bij beetje het water toe en meng alles goed door elkaar. Kneed alles kort tot een zacht deeg onstaat dat aan elkaar plakt. maak van het deeg een bal en rol deze uit tot een plak van 1 1/2 cm dik. Bestrooi de koek met wat losse griesmeel en bak de koek goudbruin in een elferah of een goede koekepan. ik hoop dat ik je zo een beetje geholpen heb. Mocht je nog meer recepten nodig hebben dan hoor ik het graag! :) :zwaai:

marocigirlie
16-03-2003, 23:16
hee alharcha maak je met maismeel of niet

XmaghrabiaX
17-03-2003, 12:02
ja, maismeel = griesmeel=smied

nadiaaa
23-03-2003, 17:21


Origineel gepost door freedom23 Ik neem aan dat je die griesmeelkoek bedoeld? Zo ja, hier een simpel recept: 500 gr griesmeel snufje zout 6 el olie ca. 300 ml lauwwater wat extra griesmeel voor garnering ik zelf voeg altijd suiker toe om het wat zoeter te maken, ook kaneel en gemalen anijs is er lekker bij. Maak het aanrecht schoon. meng hierop griesmeel, zout en olie. Voeg beetje bij beetje het water toe en meng alles goed door elkaar. Kneed alles kort tot een zacht deeg onstaat dat aan elkaar plakt. maak van het deeg een bal en rol deze uit tot een plak van 1 1/2 cm dik. Bestrooi de koek met wat losse griesmeel en bak de koek goudbruin in een elferah of een goede koekepan. ik hoop dat ik je zo een beetje geholpen heb. Mocht je nog meer recepten nodig hebben dan hoor ik het graag! :) :zwaai: Freedom, Raar vraagje misschien maar is dit voor 1 (giant) koek of meerdere?

freedom23
23-03-2003, 19:24
Ik maak er een grote koek van en die snijd ik voor het bakken in stukjes... maar je kunt ook de hele koek bakken... maar dat heb ik nog nooit gedaan... groetjes :zwaai:

Anisa23
23-03-2003, 21:01
Ik heb dat wel gedaan in een keer. Ging harstikke goed hoor, niet eens gebroken!!!

islam200
28-03-2003, 12:47
hey freedom jou harcha lijkt me wel heel lekker want ik doe er niet zo veel ingredenten als jou dus ik ga het snel proberen nou alvast bedankt groetjes

sakoera
29-03-2003, 17:56
heee ik heb ook een recepje voor elharcha ingredienten 2kommetjes griesmeel 1ei een beetje zout een snufje bakpoeder,niet veel anders heb je kans dat ie sneller breekt en melk,je kunt ook water gebruiken maar melk is lekkerder. alles mixen tot het een slappe deeg is,niet te waterig maar zeker ook niet hard.je kunt daarna wat kleinere koekjes van maken of in een koek bakken,of in de oven is des te makkelijker en net zo lekker. wat de griesmeel betreft,moet voor elharcha altijd grof zijn. ik hoop dat jullie em lekker vinden .ik in ieder geval wel:melig:

sakoera
30-03-2003, 16:32
heee sorry was vergeten een belangrijk ingredient :hammer: een goeie schep boter(met een eetlepel that is) kan elke boter zijn,bona,roomboter,wat je lekker vind.

sakoera
30-03-2003, 16:33
o ja eeeeeh en vanille suiker ,een zakje sorryyy,dat zal het echt moeten zijn hoor. ...............jep dat is het:hammer:

OUIDAD1
07-04-2003, 11:49
ik ken ook een handige variatie van harcha(voor degene zonder speciale oven) zachte harcha -1 mok groffe smied(griesmeel) -1 mok fijne smied -1 marokkaande theeglas melk -1 marokkaande theeglas water -1 halve marokaande theeglas olie -snufje zout en suiker naar smaak -anti aanbak koekpan van ongeveer diameter 25 cm(besmeerd met boter) maak van alle ingerdienten een dikke pap beslag, mag niet vloeibaar zijn ,maar ook niet vast zijn als normale recept. Het moet echt een dikke beslag worden. Vervolgens smeer je de koekepan in met boter en laat het goed warm worden, vervolgens gooi je het dikke beslag erin en zorg ervoor dat het gelijk over de koekepan is veerdeeld. Laat het besalg op medium vuur rustig bakken....na ongeveer 10 minuten omdraaien(bord/deksel erop en omkiepen) en dat ook weer laten bakken. Het resultaat hoor een zachte harcha te zijn, maar wel dikker dan de normale, ingeveer 2 cm. En de boven en onderkant hoort een beetje goudbruin gloed te hebben. smaakt heerlijk(met boter of olijolie) en is zacht van binnen. eet smakelijk.