Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Hartige hapjes voor de ramadan



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Wasila
13-10-2004, 10:50


Salaam dames, Hier vinden jullie een aantal lekkere hapjes die niet zo moeilijk te voorbereiden zijn tijdens de ramadan. INHOUDSOPGAVE Calamares Fritos (http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080) Gefrituurde reuzengarnaal (http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080) Minikroketjes met Noordzeegarnaal (http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080) [/url] Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen (http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080Bladerdeeggebakje met verse geitenkaas) Gegrilde pizza (]http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080) Gevulde kipfilet met bladerdeeg http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080 GEVULD BLADERDEEG vegetarisch http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080 Bladerdeegtaartje met kaas http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707080&posted=1#post6707080post6707080 Crêperolletjes met prei en champignons http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6706704#post6706704post6706704 Groentekroketten http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=2&pp=15 Krabtaartjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=2&pp=15 Krokante vis met dille-kappertjes-mayonaise http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=2&pp=15 Miniloempia's http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=2&pp=15 Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707532&posted=1#post6707532post6707532 Krabkoekjes met mangosalsa http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707532&posted=1#post6707532post6707532 Pittige Teriyaki-garnalen http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707532&posted=1#post6707532post6707532 Krabballetjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 turkse Sigaren Turkse http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 Recept Focaccia http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 Gekruide kippakketjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 Feta-groenteflapjes. http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 Gehaktbrood http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 ROTI http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 HARTIGETAART MET KERRIEKIP http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6707788&posted=1#post6707788post6707788 Hartige rijstkoekjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=3&pp=15 Camemberttaartjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=3&pp=15 pasteitjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=3&pp=15 Garnalen Rijst http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6734907&posted=1#post6734907post6734907 Oosterse viskoekjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6734907&posted=1#post6734907post6734907 Aardappel Pizza http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6734907&posted=1#post6734907post6734907 Kip-Mais Quiche http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6734907&posted=1#post6734907post6734907 Hartige broodjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6734907&posted=1#post6734907post6734907 Hartige Brie taart http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6734907&posted=1#post6734907post6734907 Groente bladerdeeg pakketjes met linzen http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735060&posted=1#post6735060post6735060 Garnalenbroodjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735113&posted=1#post6735113post6735113 Minicroissants bladerdeeg http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735131&posted=1#post6735131post6735131 Olijf-amandelvlinders http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735151&posted=1#post6735151post6735151 Zalm op bladerdeeg http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735174&posted=1#post6735174post6735174 Garnalenbeignets http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735196&posted=1#post6735196post6735196 Champignonbeignets http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735214&posted=1#post6735214post6735214 Kaasloempia http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735240&posted=1#post6735240post6735240 Gevulde tomaten met macaroni milanese http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735276&posted=1#post6735276post6735276 Basisdeeg Pizzabodem http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735316&posted=1#post6735316post6735316 Tomatensaus voor pizza [url]http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735339&posted=1#post6735339post6735339 Mozzarella/tomaatpizza http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735353&posted=1#post6735353post6735353 Vispizza http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735396&posted=1#post6735396post6735396 Pizza Calzone http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6735429&posted=1#post6735429post6735429 Ricotta- en spinaziepannenkoekjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=4&pp=15 Taartjes met spinazie en gerookte zalm http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=4&pp=15 Gestoomde garnalenpannenkoeken http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=4&pp=15 Viergelukspasteitjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=4&pp=15 Broodje kipfilet met hotketchup http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=4&pp=15 Gevulde kipfilet met boerenkaas http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Broodje kip masala http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Sateh (2-4 personen) http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Aardappelbeignets http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Garnalenbuideltjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Garnalensaus http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Gevulde courgettes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Turkse gehaktballetjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=5&pp=15 Gevulde aubergines met geitenkaas (vegetarisch) http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6774818&posted=1#post6774818post6774818 Spaanse courgettekoekjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6774948&posted=1#post6774948post6774948 Rijstsalade http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6774987&posted=1#post6774987post6774987 Maïskoekjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6775024&posted=1#post6775024post6775024 Warme krokante zalmkoekjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6775052&posted=1#post6775052post6775052 Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta http://forums.marokko.nl/showthread.php?p=6775079&posted=1#post6775079post6775079 Mediterrane groentebroodjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Frittata met zalm, broccoli en champignons http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Kaasballetjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Kalkoensaté met kokos-kerriesaus http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Pittig kalkoengehakt in ijsbergsla http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Pikant gevulde rijstrolletjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Eierpannenkoek met courgette en kaas http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Thaise curry met kip http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Garnalen-noedelsoep http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Gebakken kabeljauw met geprakte aardappel en andijvie http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15 Gevulde visrolletjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=6&pp=15

Wasila
13-10-2004, 10:51
Moussaka van aubergines http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Aardappelgratin met kaas http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Bami goreng http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Doperwtenkoekjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Aardappeltortilla´s http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Calzone met spinazie http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 gevuld stokbrood http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 knapperige kiprolletjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 kip met paprika in oosterse honingsaus http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 gevulde kip uit de oven http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Gehaktbrood met mozzarella http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Gevulde aubergines met gehakt, pomodori en mozzarella http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Klassieke paella http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Maaltijdpita met garnalen in roomsaus http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Pannenkoek uit India http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=7&pp=15 Pilaf http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=8&pp=15 Roerbakmie Singapore http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=8&pp=15 Marokkaans kippengehaktbrood http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=8&pp=15 Briouats met rundergehakt http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=8&pp=15 Marokkaanse saus http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=8&pp=15 gebakken KIP "M'CHERMEL http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=8&pp=15 Rijstballen met Kip http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=8&pp=15 Gekruide garnalen http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Hummus http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Turks broodje met tzatziki http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Aardappel cake http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Lamskoteltjes met amandel/knoflook saus. http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Sauzijzebroodjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Broodpizza uit de koekenpan http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Garnalenschotel in de oven http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Zeevruchtenflapjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Lekkere kalkoenfilets op Marokkaanse wijze http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Lekkere snel klaar broodjes http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=9&pp=15 Marokkaanse linzensoep http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=386684&page=10&pp=15 Calamares fritos 5 dl water zout 500 g inktvislijven 150 g bloem 1 eierdooier 1 citroen Verhit de olie in een frituurpan tot 180 graden. Breng het water met zout aan de kook. Blancheer daarin de schoongemaakte, goed uitgespoelde en gewassen inktvispijlen 2 tot 3 minuten. Haal ze uit de pan en spoel ze af met koud water. Dep ze droog. Snijd de inktvislijven in dunne reepjes. Doe de bloem in een schaal. Maak een glad beslag door beetje bij beetje de eidooier door de bloem te roeren. Haal de reepjes inktvis door het beslag en frituur ze goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze eventueel met wat zout. Serveer de gefrituurde ringen met een partje citroen. http://www.xquis.com/_media/recipes/medium/1027.jpg Gefrituurde reuzengarnaal 16 scampi 2 citroenen 4 druppels Worcestershiresaus 2 eetlepels ketjap (sojasaus) 250 g bloem (tarwebloem) 2 eierdooiers 2 eiwitten 5 g suiker peper zout Van de gepelde reuzengarnaalstaarten het darmkanaal verwijderen, ze spoelen met koud water en droogdeppen. Een marinade bereiden met het citroensap, de Worcestershiresaus en de sojasaus De reuzengarnalen hierin één uur laten marineren. Voor het beslag de bloem, de eierdooiers en het warm water tot een glad mengsel kloppen. Op smaak brengen met peper, zout en suiker en een kwartiertje laten rusten op kamertemperatuur. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen met een houten spatel. Het beslag verdelen over individuele kommetjes. Olie of vet in een fonduepan opwarmen tot circa 180 graden. De reuzengarnalen op een dienbord schikken en serveren met de kommetjes beslag. De reuzengarnalen op een fonduevorkje prikken, door het beslag halen en onmiddellijk in de hete olie bakken. Serveren met rémouladesaus of tartarensaus en stokbrood. http://www.xquis.com/_media/recipes/medium/70.jpg

Wasila
13-10-2004, 10:53
Minikroketjes met Noordzeegarnaal 1250 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 100 g kaas 250 g paneermeel 200 g bloem (tarwebloem) 2 eiwitten 2 eierdooiers 75 g boter (bakboter) 1 dl room 2 citroenen 1 bosje peterselie 1 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 10 dl water De garnalen pellen. De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven. Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem. De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus. De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen. Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen. De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven. De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen. Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen. De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren. De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout. De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, een schijfje citroen en sliertjes citroenschil. http://www.xquis.com/_media/recipes/medium/56.jpg

Wasila
13-10-2004, 10:56
Bladerdeeg met kaas, ansjovis, paprika en prei preiwit van 1 prei 4 plakjes bladerdeeg (ca. 10 x 10 cm, gebakken) 4 ansjovisfilets (in olie) 0.5 paprika (rood) 100 g roomkaas Snijd de prei in de lengte doormidden en kook hem in water net gaar. Laat de stukken uitlekken en snijd ze opnieuw in de lengte doormidden. Rooster en ontvel de rode paprika en snijd hem in 4 gelijke reepjes. Leg op elk vel bladerdeeg 1 ansjovisfilet en 1 reepje paprika. Bestrijk ze met een kwart van de kaas en leg er een stuk prei op. Zet de taartjes 3-4 minuten onder de grill (ze moeten goed warm zijn) en dien ze direct op. http://www.xquis.com/_media/recipes/medium/987.jpg

Wasila
13-10-2004, 10:57


Bladerdeeggebakje met verse geitenkaas 120 g bladerdeeg 4 geitenkaasjes 4 perziken (vers) 1 eetlepel honing (vloeibaar) lavendelbloemen 50 g frambozen 40 g boter (geklaard) De bladerdeegjes bakken en halveren. Vullen met een dikke plak geitenkaas (die eerst onder de salamander werd gekleurd). De kwartjes perzik bakken in geklaarde boter met honing. Enkele lavendelbloemen toevoegen. Het braadvocht van de perziken op borden verdelen, hierop de bladerdeegjes schikken en de perzikpartjes in waaiervorm leggen. Afwerken met enkele lijntjes frambozencoulis. http://www.xquis.com/_media/recipes/medium/560.jpg

Wasila
13-10-2004, 10:57
Coulis Een coulis is een dunne puree van bessen, gekookt fruit of groenten.

Wasila
13-10-2004, 10:59
Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen 1 bloemkool 0.25 bloemkool (groen) 7 dl melk (vol) 190 g bloem (tarwebloem) 2 eieren 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 140 g boter (bakboter) 150 g kaas peper zout nootmuskaat 100 g veldsla De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water. Afgieten en pureren met de staafmixer. Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren. De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter. Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. http://www.xquis.com/_media/recipes/medium/403.jpg ps Roux Een warm mengsel, op zacht vuur geroerd, van een gelijke hoeveelheid gesmolten boter en bloem, als basis voor een saus.

Wasila
13-10-2004, 11:01
Gegrilde pizza 1 zakje gist (poeder) 1.5 theelepels suiker 30 cl warm water 500 g bloem 3.5 theelepels zout 12 cl olijfolie (extra vierge) 1 bosje rucola 3 teentjes knoflook 1 ui peper (zwarte peper) 2 tomaten 175 g mozzarellakaas 150 g olijven (zwart) 2 eetlepels kappertjes Voor 2 pizza's (20 bij 25 cm): Doe de gist (4 1/2 theelepel), de suiker en het water in een kleine kom en meng door elkaar. Na 5 tot 10 minuten ziet het mengsel er schuimig uit. Doe de bloem en het zout in de kom van een keukenmachine met daarin een plastic of een metalen deegblad en mix met korte stoten. Voeg het gist-water-mengsel en 2 eetlepels olie toe en zet de machine steeds kort aan tot er een glad, zacht deeg ontstaat. Het moet vochtig zijn maar niet kleverig. Voeg zonodig meer bloem toe, steeds een eetlepel, waarbij u tussendoor de machine steeds aanzet, tot het deeg goed is. U kunt het deeg ook maken met behulp van een handmixer met deeghaken: doe de gist, de suiker en het water in een kom; als het schuimig is, voeg dan 2 eetlepels olie, zout en bloem toe; meng op lage snelheid tot het deeg glad en zacht is. Leg het deeg op een werkblad en kneed het een paar minuten met de hand. Maak er een bal van. Doe de rest van de olie in een grote kom en rol daarin het deeg tot het helemaal bedekt is met olie. Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats in 1 tot 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume. Sla de lucht eruit en laat het deeg weer rijzen tot het dubbele volume, in 1 uur. Deze fase is niet echt nodig, maar u krijgt een krokantere bodem als u het deeg voor een tweede keer laat rijzen. Maak ondertussen de vulling. Was de rucola en dep hem droog met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbakpan boven matig vuur. Bak de fijngehakte knoflook in 2 minuten goudbruin. Leg de knoflook met een bakspaan op keukenpapier om uit te lekken. Doe de dunne ui-ringen in de pan. Fruit ze 6 tot 10 minuten boven een matig vuur diep goudbruin, voeg zout en peper naar smaak toe. Zet eventueel het vuur lager als de ui te donker wordt. Doe de ui op een bord. Verhit de pan boven hoog vuur, voeg de resterende eetlepel olie toe als dat nodig is. Dep de schijfjes tomaat droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze snel aan beide kanten. Leg de knoflook en de tomaten op het bord met de ui. Maak de barbecue gereed voor direct grillen met drie zones en verwarm de hete zone voor tot heet. Borstel het rooster schoon en vet het in met olie. Bestrijk twee omrande bakplaten ruim met olie. Leg de helft van het deeg op een van de bakplaten en rek het uit tot een rechthoek van ruim 20 bij 30 cm en een dikte van 3 tot 6 mm. Herhaal met de rest van het deeg en dek af met plasticfolie. Pak het deeg aan de achterste smalle zijde vast met twee handen en leg het voorzichtig op het heetste deel van het rooster. Binnen ongeveer 1 minuut wordt de onderkant van het deeg donker en knapperig en zal de bovenkant iets opbollen. Schuif het deeg met een tang en een spaan naar een koeler gedeelte van het rooster en gril de pizza nog eens 3 tot 5 minuten tot de bodem bruin en stevig is. Bestrijk de ongegrilde kant met olie. Draai de pizza om met een tang en een spaan en leg hem boven een heter deel van het vuur. Gril tot deze kant ook donker en knapperig begint te worden, ongeveer 1 minuut. Schuif de bodem naar een koeler gedeelte van de barbecue en bestrijk de bovenkant met olie. Leg de helft van de plakjes kaas (ca. 5 mm) op de pizza, gevolgd door de helft van de gebakken plakjes tomaat, de gebakken ui, de knoflook en de uitgelekte kappertjes. Dek de barbecue af zodat de kaas smelt. Leg de pizza als de bodem bruin en stevig is, na nog eens 2 tot 4 minuten, op een bord. Bestrooi met de helft van de rucola en wat zout en peper. Snijd in punten en serveer. Bereid ondertussen de andere pizza. http://www.xquis.com/_media/recipes/medium/968.jpg

Wasila
13-10-2004, 11:20
Gevulde kipfilet met bladerdeeg Ingrediënten: 10 st kipfilet 10 pl bladerdeeg Vulling: 20 gr rode paprika 20 gr gele paprika 20 gr ui 20 gr champignons 2 st eieren peper en zout. geraspte kaas Bereidingswijze: Kipfilet insnijden zodat er een envelop ontstaat. Vulling: ingrediënten voor de vulling zeer klein snijden Kaas erdoor mengen, eiwitten loskloppen en erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout De kipfilets vullen en licht aanbakken in de boter. Iets laten afkoelen en inpakken in het bladerdeeg en insmeren met eigeel Dan in een oven gedurende 15 min op 175 graden http://members.brabant.chello.nl/~r.vanbruxvoort/Gevuldekipfilet_bladerdeeg.jpg

Wasila
13-10-2004, 11:21
GEVULD BLADERDEEG vegetarisch 1 doosje bladerdeeg of 7 plakjes 75 gram blauwschimmelkaas 75 gram geitenkaas 75 gram geraspte oude kaas 2 eetlepels olie 2 tomaten 2 uien een schijf boterpompoen 20 gram pijnboompitten verse peper 1 theelepel kervel 2 theelepels peterselie ½ theelepel tijm 1 theelepel bieslook 1 eetlepel groene pesto 1 eetlepels paneermeel 1 ei Bereiding wok deegroller schaal bakblik Het bladerdeeg uit de natuurwinkel bestaat uit 2 plakken en heeft nogal wat tijd nodig om te ontdooien. De plakjes bladerdeeg zijn veel sneller ontdooit. Ik heb het bladerdeeg uit de natuurwinkel genomen en terwijl dat ontdooit kun je de uien, de in stukken gesneden en van pitten ontdane tomaten en de in stukken gesneden boterpompoen bakken. Boterpompoen is zoet en heerlijk en kun je ook heel goed rauw eten. Daarna voeg je de kruiden, verse peper en pesto toe. Zet daarna het gas uit en laat het gerecht afkoelen. Verkruimel de kaas in een schaal en voeg er de paneermeel, pijnboompitten en het ei aan toe. Voeg er het afgekoelde mengsel aan toe en roer nogmaals zorgvuldig. Rol het bladerdeeg uit en plak de stukken aan elkaar. Leg hier de vulling op en maak de rand nat en plak de rol stevig op elkaar. Leg de rol dan op een ingevet bakblik en bak het bladerdeeg in 30 min goudbruin bij 200 graden. Serveer het gevulde bladerdeeg met een frisse salade.

Wasila
13-10-2004, 11:27
Bladerdeegtaartje met kaas Bladerdeeg 3 stengels bleekselderij 75 gram blauwschimmelkaas 2 eieren koffiemelk of crème fraiche peper, zout Verwarm de oven voor. Kook de bleekselderij beetgaar. Haal de “draden” eraf en snijd de stengels in dunne plakjes. Klop de eieren los met de koffiemelk en peper en zout naar smaak. Bekleed een ovenvorm met het bladerdeeg. Doe de bleekselderij erin en verkruimel de kaas erboven. Schenk het eimengsel erover. Bak het in de oven (volgens aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg) af tot het ei gestold is, meestal ongeveer 30 minuten.

Rzinia
13-10-2004, 11:45
ga vooral zo door

Elfniewna
13-10-2004, 11:47


Salaam Alikoum Wasila, Ziet er allemaal heel lekker uit.. Vooral die Calamares... WSA

Wasila
13-10-2004, 11:52
Soukran dames en ik zal zeker doorgaan met nog een aantal recepten.

Wasila
13-10-2004, 11:53
Crêperolletjes met prei en champignons Voor 25 stuks * 50 gr bloem * 3 losgeklopte eieren * 12 eetlepels melk * 20 gr boter * 1 prei, in dunne ringetjes * 250 gr champignons, in dunne plakjes * citroenpeperkruidenmix, naar smaak Bereiding: Zeef de bloem in een mengkom. Klop de eieren en de melk erdoor tot er een glad papje ontstaat. Laat 10 minuten staan. Vet een grote vlakke pan in. Giet ca. 1/5 deel van het mengsel in de pan en verdeel over de hele pan. Bak aan beide kanten goudgeel. Neem de crêpe uit de pan en bak van het overige beslag nog 4 crêpes. Smelt in een kleine pan de boter. Fruit hierin de prei en de champignons tot ze glazig zijn. Roer de citroenpeperkruiden erdoor. Snijd elke crêpe in 5 punten. Leg op de smalle eindjes 1 theelepel vulling en rol de crêpes op. Leg ze op een ingevette bakplaat en verwarm ze vlak voor het serveren in een oven die op 180°C is voorverwarmd. Tip: De crêpes kunnen maximaal 2 dagen van tevoren worden bereid en afgedekt in de koelkast worden bewaard. Voorbereidingstijd: circa 45 minuten Baktijd: circa 20 minuten http://www.webculinair.nl/snacks/fotos/creperolletjes_prei_champignons.JPG


Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12