Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Beste recept voor Marokkaans Brood



Pagina's : [1] 2

Medinah_2006
04-11-2008, 17:37


Ziedo allemaal inleveren die recepten en alleen recepten waarbij het brood lekker zacht is :nerd: Dus al die harde niet te eten broodrecepten in de prullebak ermee... Enneuh wat is de goude tip, cuisinetjes :o

khadijaatje_
15-11-2008, 16:02
Nodig: 125 gram volkoren bloem 125 gram griesmeel ½ zakje gist 1 theelepel zeezout wat water 2 eetlepels olie Maak van het bloem, de griesmeel, gist, zout en water en 1 eetlepel olie een soepel deeg. Laat dat een uur rijzen. Smeer een bakblik met wat olie in en strooi er wat bloem overheen. Na het uur het deeg weer kneden en uitrollen tot een lap van 1 cm die je in het bakblik legt. Druk met je vingers putjes in het deeg. Giet hier de andere lepel olie overheen. Schuif daarna het bakblik in de oven en laat 30 min rijzen zonder de oven aan te zetten. Bak het brood daarna af in 40 min op 200 graden.

khadijaatje_
15-11-2008, 16:03
Marokkaans brood Houd rekening met rijstijd van in totaal 2 uren!:hihi: Benodigdheden (het is voor drie kleine broden): 500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem. 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist). ongeveer 3 dl. lauw water. 1 theelepel suiker. 1 eetlepel olijfolie. 1 theelepel zout. bloem om te bestuiven. bakpapier. Zo maak je het: Kuiltje maken in de bloem, de gist oplossen met wat van het lauwe water en de suiker. De olie en zoveel water toevoegen dat een soepel deeg gekneed kan worden, dan pas het zout erbij. Een kwartier kneden (7 minuten in de kneedmachine op halve kracht). Onder een vochtige doek een uur laten rijzen bij kamertemperatuur. Het gerezen deeg in drie bollen verdelen. Door de bloem rollen. Uitdrukken tot ronde plakken van 2 cm dikte. Op een bakplaat, bedekt met bakpapier, een uur laten rijzen onder een vochtige doek. Dan drie of vier keer inprikken met een punt van een grote vork, of met een zeer scherp mesje als volgt insnijden: 4 rechte sneden langs de rand, die elkaar bij de uiteinden kruisen. Ongeveer 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 225 graden Celsius.

Medinah_2006
15-11-2008, 16:13
Marokkaans brood Houd rekening met rijstijd van in totaal 2 uren!:hihi: Benodigdheden (het is voor drie kleine broden): 500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem. 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist). ongeveer 3 dl. lauw water. 1 theelepel suiker. 1 eetlepel olijfolie. 1 theelepel zout. bloem om te bestuiven. bakpapier. Zo maak je het: Kuiltje maken in de bloem, de gist oplossen met wat van het lauwe water en de suiker. De olie en zoveel water toevoegen dat een soepel deeg gekneed kan worden, dan pas het zout erbij. Een kwartier kneden (7 minuten in de kneedmachine op halve kracht). Onder een vochtige doek een uur laten rijzen bij kamertemperatuur. Het gerezen deeg in drie bollen verdelen. Door de bloem rollen. Uitdrukken tot ronde plakken van 2 cm dikte. Op een bakplaat, bedekt met bakpapier, een uur laten rijzen onder een vochtige doek. Dan drie of vier keer inprikken met een punt van een grote vork, of met een zeer scherp mesje als volgt insnijden: 4 rechte sneden langs de rand, die elkaar bij de uiteinden kruisen. Ongeveer 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 225 graden Celsius. Is dit wel een safe recept of ga ik mn vingertjes voor niets vermoeien :hihi: check je hoekje :kus:

Moes_Junk
15-11-2008, 16:20


Marokkaans brood Houd rekening met rijstijd van in totaal 2 uren!:hihi: Benodigdheden (het is voor drie kleine broden): 500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem. 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist). ongeveer 3 dl. lauw water. 1 theelepel suiker. 1 eetlepel olijfolie. 1 theelepel zout. bloem om te bestuiven. bakpapier. Zo maak je het: Kuiltje maken in de bloem, de gist oplossen met wat van het lauwe water en de suiker. De olie en zoveel water toevoegen dat een soepel deeg gekneed kan worden, dan pas het zout erbij. Een kwartier kneden (7 minuten in de kneedmachine op halve kracht). Onder een vochtige doek een uur laten rijzen bij kamertemperatuur. Het gerezen deeg in drie bollen verdelen. Door de bloem rollen. Uitdrukken tot ronde plakken van 2 cm dikte. Op een bakplaat, bedekt met bakpapier, een uur laten rijzen onder een vochtige doek. Dan drie of vier keer inprikken met een punt van een grote vork, of met een zeer scherp mesje als volgt insnijden: 4 rechte sneden langs de rand, die elkaar bij de uiteinden kruisen. Ongeveer 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 225 graden Celsius. dit klinkt betrouwbaar, Barakallahofeeki!! maar ik heb altijd moeite met het deeg, hoe weet je nou exact dat je genoeg hebt gekneed?want ik heb geen broodbakmachine, althans nog niet.dus voorlopig moet ik het doen met old style:)..

Actie-voor-Marokko
15-11-2008, 16:38
Ziedo allemaal inleveren die recepten en alleen recepten waarbij het brood lekker zacht is :nerd: Dus al die harde niet te eten broodrecepten in de prullebak ermee... Enneuh wat is de goude tip, cuisinetjes :o Tip; Goed kneden..niet te dikke deeg maken en goed laten rijden...:goedzo:

Medinah_2006
15-11-2008, 16:46
Tip; Goed kneden..niet te dikke deeg maken en goed laten rijden...:goedzo: Hoe dan :hihi: Pffffff ik ga gewoon een machine kopen :o chokran :kus:

fatihamarokaans
15-11-2008, 22:15
dames ik verbrande altijd me handen als ik de brood ging omdraaien in de pizzapan. en vandaag brood gemaakt en heb omgedraaid zonder na te denken en het lukte :hihi: en hoe is het bij jullie als je de brood omdraaid??

2911
16-11-2008, 00:47
mijn brood is altijd zo hard:jammer: ik kneed hm goed, maak het deeg soepel toch komt ie niet luchtig hoe kreeg je lekkere luchtige brood? mijn recept die ik gebruik: 500g meel 500g griesmeel 1 lepel zout 1 l suiker blok gist en water

Moes_Junk
16-11-2008, 01:45
up:)

ZwYgStErrr
16-11-2008, 11:32
Medina2006 :D. Zocht ook naar een recept en kwam op jouw topic terecht. --- mijn brood is altijd zo hard:jammer: ik kneed hm goed, maak het deeg soepel toch komt ie niet luchtig hoe kreeg je lekkere luchtige brood? mijn recept die ik gebruik: 500g meel 500g griesmeel 1 lepel zout 1 l suiker blok gist en water Ik heb gisteren brood gemaakt met griesmeel en meel. Op zich wel ok, maar ik heb dus te horen gekregen dat griesmeel het brood "verzwaart". Ik ken iemand die het enkel met meel, water, gist, een ei en een beetje zout maakt. Maar wel erg goed kneekt en het deeg "luchtig" (zjari) houdt. En haar brood is masha Allaah zo zacht altijd! Je kunt ook meel en "ferina" gebruiken. Wat is Ferina in het Nederlands? Volgende week weer ff een recept proberen, insha Allaah. En btw, wij hebben een deeg/broodmachine, erg makkelijk! Maar het is ook belangrijk het gewoon te leren met de hand (wat ik supermoeilijk vindt, want het deeg blijft te veel aan me handen plakken :/).

ZwYgStErrr
16-11-2008, 11:34
dit klinkt betrouwbaar, Barakallahofeeki!! maar ik heb altijd moeite met het deeg, hoe weet je nou exact dat je genoeg hebt gekneed?want ik heb geen broodbakmachine, althans nog niet.dus voorlopig moet ik het doen met old style:).. Ik denk ervaring. Voor de lekkerste Marokkaanse gerechten die de vrouwen in mijn familie maken is er zelden een precies recept of "gouden tip". Ze zeggen me altijd dat het met ervaring en gevoel komt.

Moes_Junk
16-11-2008, 14:05


Ik denk ervaring. Voor de lekkerste Marokkaanse gerechten die de vrouwen in mijn familie maken is er zelden een precies recept of "gouden tip". Ze zeggen me altijd dat het met ervaring en gevoel komt. haha, ja idd dat zegt mamalief ook..:o je gevoel en je ogen zijn de weegschaal!..inchallah elgair..oefenen baart kunst;)

fatihamarokaans
17-11-2008, 10:14
dames kunnen jullie de brood met de hand omdraaien? als die in de pizzapan ligt?? of verbranden jullie ook jullie handjes omdat het veelste warm is?

chebakia2008
17-11-2008, 19:48
wij gebruiken geen pizzapan wij gebruiken van die marokkaanse anakhdam je verbrand sowieso tog moet je volhouden haah


Pagina's : [1] 2